Griekse premier moet verstek laten gaan voor EU-top

Griekse premier moet verstek laten gaan voor EU-top

Foto: afp

De nieuwe Griekse eerste minister, Antonis Samaras zal Griekenland niet vertegenwoordigen op de Europese top van 28 en 29 juni. Hij moet een week in het ziekenhuis blijven nadat hij zaterdag aan een oog geopereerd werd.

Samaras onderging zaterdag een operatie aan zijn oog omdat zijn netvlies had losgelaten. De arts die hem behandelde heeft Samaras verboden te vliegen, aldus Kedikoglou. In plaats van Samaras zal de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Dimitris Avramopoulos aanwezig zijn op de EU-top.

Ook de nieuwe Griekse minister van Financiën Vassilis Rapanos moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij leed onder meer aan ernstige maagpijn, misselijkheid en duizelingen. Zijn beëdiging is uitgesteld en de demissionair minister van financiën Giorgos Zanias blijft voorlopig verantwoordelijk voor het ministerie.

Zanias, een van de belangrijkste onderhandelaars bij het noodhulpplan voor Griekenland, zal samen met twee onderministers afreizen naar de top in Brussel.

Griekenland wil opnieuw onderhandelen over het bezuinigingsplan met de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees