Kirsten Flipkens maakt reuzensprong op WTA-ranking

Kirsten Flipkens maakt reuzensprong op WTA-ranking

Foto: BELGA

Na haar halve finale op het grastoernooi van Rosmalen boekt Kirsten Flipkens bijna honderd plaatsen winst op de WTA-wereldranglijst. De 26-jarige Kempense stijgt van plaats 262 naar 175. Flipkens speelde in Nederland pas haar tweede toernooi nadat ze door bloedklonters in haar kuit meer dan een maand niet mocht tennissen.

Kim Clijsters klimt op de ranking van 53 naar 47. Ook zij haalde in Rosmalen de halve finales, maar moest door een buikspierblessure passen voor haar wedstrijd tegen Urszula Radwanska. De 29-jarige Limburgse speelt maandag in de eerste ronde van Wimbledon tegen de Servische Jelena Jankovic.

Yanina Wickmayer ging er na haar (verloren) finale in Bad Gastein in Rosmalen meteen uit. 'Wicky' verliest 1 plaats en is nu 36e. Zij treft in de eerste ronde van de Britse Grand Slam de Russin Svetlana Kuznetsova.

Bovenaan de ranking verandert er niets. Maria Sharapova blijft op 1, voor Victoria Azarenka en Agnieszka Radwanska. Nadia Petrova, die zaterdag de finale van Rosmalen won nadat ze een dag eerder Flipkens had uitgeschakeld, zorgt voor de enige wijziging in de top 20. De Russin stijgt van de 22e naar de 20e plaats.

De Oostenrijkse Tamira Paszek won het andere grastoernooi van deze week in het Britse Eastbourne. Zij wordt 37e, tegen 59e vorige week.

Corrigeer