Mooie winst voor Malisse en Darcis op ATP-wereldranglijst

Mooie winst voor Malisse en Darcis op ATP-wereldranglijst

Foto: AFP

Drie van de vier Belgen in de top honderd van de ATP-wereldranglijst boeken op de nieuwe ranking zondag winst in vergelijking met vorige week. Steve Darcis staat opnieuw bij de eerste 70 na zijn halve finale in Eastbourne. De 28-jarige Waal staat nu 63e, 9 plaatsen hoger dan vorige week.

Darcis moest in zijn halve finale op het Engelse grastoernooi tegen de latere winnaar Andy Roddick wel opgeven door een rugblessure. In de eerste ronde van Wimbledon neemt hij het op tegen de Fransman Guillaume Rufin.

Olivier Rochus ging er op het toernooi van Rosmalen uit in de tweede ronde, maar staat als nummer 66 toch twee treden hoger in vergelijking met vorige week. Wildcardspeler David Goffin sneuvelde in Nederland in de openingsronde en zakt vier plaatsen naar stek 70. Beide Belgen lootten de moeilijkste opdracht in de eerste ronde van Wimbledon, met twaalfde reekshoofd Nicolas Almagro voor Rochus en twintigste reekshoofd Bernard Tomic tegen Goffin.

Xavier Malisse is de sterkste Belgische stijger en staat 75e, tegen 95e vorige week. De West-Vlaming strandde in Rosmalen voor het derde jaar op rij in de halve finales. Op Wimbledon opent hij tegen Marinko Matosevic.

In de top twintig is er slechts één wijziging: de Spanjaard David Ferrer, die het toernooi van Rosmalen won, springt over de Fransman Jo-Wilfried Tsonga naar de vijfde plaats. De Amerikaan Andy Roddick is na zijn zege in Eastbourne 25e, tegen 33e vorige week. Novak Djokovic blijft lijstaanvoerder, voor het trio Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray.

Corrigeer