Vijf Belgen komen maandag in actie op Wimbledon

Vijf van de zeven Belgen komen maandag al meteen in actie in de eerste ronde van het enkelspel op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Kim Clijsters (WTA 47) treft in het derde duel op Court 1 voor haar laatste Wimbledon de als achttiende geplaatste Servische Jelena Jankovic (WTA 21). Clijsters liep op het toernooi van Rosmalen een lichte buikspierblessure op, maar is vastbesloten om het beste te maken van haar voorlaatste grandslamtoernooi uit haar carrière. Jankovic belooft een harde dobber te worden, maar raakte op Wimbledon nooit verder dan de achtste finales, en in de onderlinge duels leidt de Limburgse met 7-1.

Naast Clijsters moeten ook vier Belgische mannen meteen aan de bak op de openingsdag op het heilige Londense gras. Olivier Rochus (ATP 66) heeft op papier de zwaarste opdracht. Hij treft in de eerste ronde (in het vierde duel op Court 16) het nummer elf van de wereld, Nicolas Almagro. De Spanjaard is het twaalfde reekshoofd op de All England Club.

Steve Darcis (ATP 63), die vrijdag in Eastbourne nog opgaf wegens een rugblessure, moet in de vierde partij op Court 6 de baan op tegen de Fransman Guillaume Rufin (ATP 168). Xavier Malisse (ATP 75) botst in de derde wedstrijd op Court 14 op de Australiër Marinko Matosevic (ATP 72) en Ruben Bemelmans (ATP 131) en de Argentijn Carlos Berlocq (ATP 37) blijten vanaf 12u30 de spits af op Court 10.

David Goffin (ATP 70) en Yanina Wickmayer (WTA 36) komen maandag niet in actie.

Corrigeer