Joao Pereira: 'Spanje is niet de favoriet tegen Portugal'

Joao Pereira: 'Spanje is niet de favoriet tegen Portugal'

Foto: Belga

Portugal neemt het woensdag in het Oekraïense Donetsk in de eerste halve finale van het EK voetbal op tegen titelverdediger Spanje. Volgens rechtsachter Joao Pereira hebben beide ploegen evenveel kansen op de finale.

'Elke ploeg heeft 50 procent kans. We moeten respect hebben voor Spanje, maar ook niet te veel. Wij hebben immers ook grote spelers', vertelde Pereira zondag tijdens een persconferentie in het Poolse Opalenica.

Portugal begon het EK met een nipte nederlaag tegen Duitsland, maar klopte daarna in groep B Denemarken en Nederland. In de kwartfinale donderdag schakelde het Tsjechië uit. 'We zijn het toernooi slecht begonnen, maar verbeterden gaandeweg. Ik hoop dat we tegen Spanje met nog meer vertrouwen zullen spelen. We zullen vooral geen fouten mogen maken, want daar profiteren ze snel van', blikte hij vooruit naar het Iberische duel.

'Het ideale scenario zou zijn dat we hen onder druk zetten en de bal kunnen controleren. Dat is natuurlijk niet simpel, want Spanje laat het leer heel snel rondgaan en als ze met zes middenvelders spelen zoals zaterdag, wordt scoren lastig.'

Op het WK twee jaar geleden in Zuid-Afrika stonden beide landen tegenover elkaar in de achtste finales. De latere wereldkampioen haalde het toen met 1-0. In een oefeninterland eind 2010 moest Portugal opnieuw de duimen leggen, toen met zware 4-0 cijfers. 'Maar dat was een heel andere wedstrijd, er stond niets op het spel. En op het WK hadden we hen evengoed kunnen kloppen', meent Pereira.

Spanje schakelde zaterdag in zijn kwartfinale Frankrijk uit.

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1