RECENSIE. Limp Bizkit scoort met puberale rapmetal op Graspop

Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

Limp Bizkit deed zaterdagnacht waar geen mens op voorhand een euro op had ingezet: de hele festivalweide van Graspop laten op-en-neerspringen op de tonen van - excusez-nous du mot - puberale rapmetal. Natuurlijk wordt zanger Fred Durst stilaan te oud voor zo'n grote baseballpet en veel te wijde short, maar de band heeft met dat imago en een karrenvracht meezingers ontegensprekelijk een plaats in de muziekgeschiedenis verdiend. Of je dat nu leuk vindt of niet.

 Toegegeven, een flinke dosis fuck you's en Hey, who likes weed? klinken al meer dan een decennium belegen als publieksopwarmertje. Maar tot onze verbazing kent echt iédereen hits als Nookie, Take a look around en Faith uit het hoofd en - sterker nog - schaamde niemand zich om die woord voor woord mee te zingen. Ja, zelfs die 50-jarige Iron Maidenfan die tegen iedereen die het wilde horen schande sprak over de keuze voor Limp Bizkit als headliner.

De vrouwelijke fans mochten naar het einde toe allemaal het podium op, onder het gebeuk van stevige hiphop. Een gimmick die al duizend keer eerder is gedaan, maar nog steeds werkt. 'Look at you metalheads, shakin' your bodies to the beat of a black ass rap song', merkte Durst fijntjes op. Dat is lef hebben.

De gedurfde zet van de Graspop-organisatie scoorde, de critici kregen lik op stuk. Al betwijfelen we of dit de weg is die we het festival in de toekomst willen zien inslaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees