Ken de Dycker wint 2e manche BK motorcross

Ken de Dycker wint 2e manche BK motorcross

(archiefbeeld) Foto: cds

Ken de Dycker (KTM) heeft in het Vlaams-Brabantse Kester de tweede manche van het BK motorcross op zijn naam geschreven. Door het barslechte weer werd het programma ingekort wegens de slechte staat van de omloop. In plaats van drie manches werd het programma aangepast naar twee manches. Het was de Dycker, die zich als beste door de modderbrij wist te worstelen.

De huidige leider in het BK werd derde in de eerste manche en kwam als eerste over de finish in de slotmanche. Jeremy van Horebeek (KTM), die voor de gelegenheid overstapte op de zware motor, mocht als tweede op het podium met twee tweede plaatsen. Jeremy Delincé (Yamaha), een jonge beloftevolle rijder, won verassend de eerste manche en had genoeg aan een negende plaats in de tweede manche om derde te eindigen in de eindstand.

In de BK-tussenstand leidt De Dycker met 120 punten. De Est Tanel Leok volgt als tweede met 102 punten en de Italiaan Davide Guarneri is derde met 83 punten.

In de MX2 klasse ging de overwinning naar Jens Getteman (Suzuki). De volgende proef voor het Belgisch kampioenschap vindt op 15 augustus in Mol-Balen plaats.

Corrigeer