Kim Huybrechts naar kwartfinales German Darts Championship

Kim Huybrechts (PDC-39) heeft zich in Berlijn voor de kwartfinales van het German Darts Championship (102.000 euro) geplaatst. In de derde ronde won de 26-jarige Antwerpenaar met 6-4 van de Engelsman Ronnie Baxter (PDC-18).

Zondagavond neemt Huybrechts het om een plaats bij de laatste vier op tegen de Australiër Simon Whitlock (PDC-6), die de Engelsman Kevin Painter (PDC-11) met 6-2 uitschakelde. 'The Wizard of Oz' is in bijzonder goede doen. Tegen Painter gooide hij vijf keer 180 en liet hij een gemiddelde van liefst 106,83 optekenen.

's Werelds nummer een Phil Taylor deed nog beter. Met een gemiddelde van 107,24 maakte 'The Power' brandhout van Colin Lloyd (PDC-17). Het werd 6-0. In de kwartfinales wacht Taylor een clash met de Nederlander Raymond van Barneveld (PDC-7). Die schoof de Welshman Mark Webster (PDC-9) met 6-3 aan de kant. Van Barneveld beseft dat hem een lastige opdracht wacht. 'Ik ben tevreden over mijn spel. Ik scoorde hoog en vond de dubbels snel, maar tegen Phil zal het nog beter moeten. Om van hem te winnen moet alles perfect zijn.'

Het German Masters keerde na een afwezigheid van twee jaar terug op de kalender van de PDC European Tour. Taylor won de vorige editie in 2009 en was in 2007 al de beste in de eerste editie.

Corrigeer