Nieuw wereldrecord wc-rijden in Frasnes-lez-Anvaing

Een inwoner van de gemeente Frasnes-lez-Anvaing, in de buurt van Doornik, heeft een opvallend nieuw wereldrecord gevestigd door met een rijdende wc een snelheid van 100 kilometer per uur te bereiken. Zijn tweede uitdaging - een hoogte van duizend voet bereiken op een vliegende wc - moest wegens het slechte weer geannuleerd worden.

Luc Michel ondernam zondag twee pogingen om een plaatsje in het beroemde Guinness Book of Records te bemachtigen. De eerste poging hield in dat hij een snelheid van 100 kilometer per uur moest bereiken, terwijl hij neerzat op wc die aan een kart was vastgemaakt. 

De bestuurder kreeg bij zijn recordpoging de hulp van de flitspalen van de politie. 'Ik werd door de politie geflitst met een snelheid van exact 100 kilometer per uur', vertelde de man na afloop van zijn recordpoging. Tot dan was het record in het bezit van een Canadese stuntvrouw, die een snelheid van 75 kilometer per uur had gehaald.

Daarna was nog een tweede recordpoging gepland. Michel wilde op een wc die aan een paramotor is vastgemaakt immers een hoogte van 1.000 voet (305 meter) bereiken. Maar wegens de regen en de hevige wind moest die poging worden afgeblazen. 'We zullen later opnieuw beginnen', aldus Luc Michel.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees