Drie doden bij aanslag op bar in Mombassa

Bij een aanslag op een bar in Mombassa, de belangrijkste havenstad van Kenia, zijn minstens drie doden gevallen. Verschillende mensen raakten gewond. De aanwezigen in de bar waren naar de match tussen Italië en Engeland op het EK Voetbal aan het kijken.

De aanslag vond plaats in 'Bar Jericho' in de wijk Mishomoroni, één van de dichtstbevolkte buurten van de stad. De aanwezigen waren naar het voetbal aan het kijken toen er omstreeks 22 uur lokale tijd een granaat in het café werd gegooid. Een deel van de bar werd opgeblazen.

Een persoon stierf zondagavond. Twee anderen bezweken later aan hun verwondingen. Dat heeft het Keniaanse Rode Kruis maandag gemeld.

Van het dertigtal nog steeds gehospitaliseerde gewonden zijn enkelen er zeer erg aan toe. Eén van de gewonden zou volgens de politie een verdachte zijn. Hij staat onder toezicht.

Het geweld in Kenia neemt hand over hand toe, sinds het land zich moeide bij het islamistisch conflict in buurland Somalië. Net voor het weekend waarschuwden de Verenigde Staten nog voor een 'imminent' risico op een terreuraanslag in Mombassa. Maar deze stad is een belangrijke trekpleister voor het toerisme in het land en dus reageerde de Keniaanse overheid verveeld op het terreuralarm. 'Het lijkt alsof men de economie van ons land wil saboteren.'

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees