Woonblokken aan kanaal krijgen vorm

Woonblokken aan kanaal krijgen vorm

Residentie Bonheur is het eerste hoogbouwproject in Beringen. Foto: pbvm

Beringen -

Het project ‘Wonen aan het water’ schiet flink op. Zowel de bouw van Residentie Bonheur als de renovatie van de oude cementtoren vorderen goed.

De twee strategische bouwwerken maken deel uit van het project ‘Wonen aan het water’, langs het Albertkanaal. Een eerste is de Residentie Bonheur van de nv iBuild!, met handelsruimtes en appartementen langs de Kasteletsingel. Het is ook het eerste hoogbouwproject in Beringen. Een tweede is de renovatie van de vervallen cementtoren tot een handelszaak en appartementen, even verderop. ‘Residentie Bonheur wordt een opvallende verschijning’, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Anne Cuypers (CD&V). Het complex telt zeventien appartementen en vier handelspanden. De residentie is zo gelegen dat de terrassen in de zon baden, met zicht op het Albertkanaal. Residentie Bonheur moet de brug slaan tussen het Albertkanaal en het stadscentrum van Beringen.

De 33 meter hoge witte cementtoren wordt momenteel verbouwd. ‘De oude silo blijft als baken in het landschap behouden als symbool van het industrieel verleden’, zegt schepen Cuypers.

‘Het leegstaande gebouw was een doorn in het oog van het stadsbestuur en van de buurtbewoners. De buren deden al jaren hun beklag over deuren en ramen die stuk waren en uitwerpselen en krengen van duiven.’ De eigenaar wil het gelijkvloers en de eerste verdieping inrichten als handelsruimte. De volgende vijf verdiepingen krijgen een woonfunctie. Op de dakverdieping kan een loft of horecazaak met panoramisch uitzicht ingericht worden.

‘Wonen aan het water’ voorziet ook een tunnel voor voetgangers en fietsers vanuit de Brugstraat onder de Kasteletsingel door naar de Onze-Lieve-Vrouwstraat, eens de brug over het Albertkanaal is opgetrokken.

Naast de brug komt er nog een bijkomende brug voor fietsers en voetgangers.Langs het Albertkanaal komt er een wandelpad en - als het van de schepen afhangt - een kleine jachthaven.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio