Dieven stelen roetfilters uit mobilhomes

Geel -

‘Roetfilters maken deel uit van het uitlaatsysteem van onze mobilhomes en behoren tot de verplichte uitrusting. De kostprijs per stuk bedraagt zo'n 1.500 euro. De waarde van de buit loopt dus hoog op’, weet Dirk Van Eyck van Dicar. ‘Omdat het verwijderen van de systemen toch wel wat kennis en vaardigheid vereist, vermoeden we dat er meerdere daders geweest zijn en dat de diefstal zorgvuldig werd voorbereid.’

Uitgerekend tijdens het opendeur weekeinde hebben dieven toegeslagen bij mobilhomes Dicar aan de Grote Steenweg. Er werden 19 roetfilters gestolen.

De gebouwen van Dicar zijn goed beveiligd. Directie en de recherche van de lokale politie Geel gaan momenteel na hoe de diefstal, gepleegd tijdens de nacht van zaterdag op zondag, dan toch is kunnen gebeuren. Ook de beelden van de bewakingscamera's worden bekeken. Mogelijk kunnen die de speurders op weg zetten. In roetfilters zitten edele metalen verwerkt maar de politie houdt er ook rekening mee dat de systemen straks op de zwarte markt worden aangeboden.

Mazout gestolen

De lokale politie Geel-Meerhout-Laakdal heeft overigens de handen vol. De voorbije dagen werd ook ingebroken in het gemeentemagazijn aan de Eindhoutsebaan in Meerhout. Er werd uiteindelijk niets gestolen maar de daders hebben wel schade aangericht.

Nog in Meerhout, maar dan aan de Nijverheidseweg, werd mazout gestolen. Het was gisteren nog niet duidelijk om hoeveel liter het gaat. Aan de Europawijk in Geel werd ingebroken bij een firma. De daders gingen er vandoor met werkmateriaal. Maandagochtend liep nog een melding binnen van een diefstal uit een woning aan de Stelenseweg in Geel. Verschillende kasten werden doorzocht, de daders konden geld buitmaken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio