Grootste skatepark van Vlaanderen wordt zomerhit

Skaters uit hele land vinden weg naar Halle

Skaters uit hele land vinden weg naar Halle

De skatepiste is een uitdaging voor ervaren beoefenaars.

Halle -

Het skatepark van Halle wordt dé zomerhit. De nieuwe piste is amper een week open en skaters van Oostende tot Hasselt stromen toe.

‘Dit is zonder meer het mooiste skatepark van België’, zegt de ervaren skater Bart Rampelbergh. ‘Met zijn meer dan 800 m is het ook meteen het grootste terrein in Vlaanderen. In de skatewereld gaat dat niet onopgemerkt voorbij. Het is een klein wereldje en via Facebook is iedereen zeer snel op de hoogte. Vorige week waren we nog volop aan de afwerking bezig en hier stonden al gasten van Gent, Oostende, Leuven en Hasselt met hun skatebord. Die wilden de baan zo snel mogelijk uittesten. Ze waren allemaal laaiend enthousiast zodat we hen hier zeker nog terug zien.’

Bart Rampelbergh moet met zijn 35 lentes zowat de oudste skater zijn in Halle. ‘Hier in het Windmoleke en in op het Don Boscospeelplein heb ik mijn eerste tricks geleerd. Later is het mijn beroep geworden. Met Bruno van Wilderode, een vriend uit Halle, hebben we een bedrijfje opgericht waarmee we skate-infrastructuur uittekenen en aanleggen. Halle heeft ons ook onder de arm genomen om dit nieuwe skatepark te realiseren’, zegt Bart Rampelbergh.

80 meter lang

Het nieuwe skatepark achter sporthal De Bres is 80 meter lang en 15 meter breed, helemaal uitgevoerd in gepolierde beton omdat dit het best te onderhouden en het meest weerbestendig is. De stad investeerde 250.000 euro. ‘Het toffe aan dit skatepark is dat hier veel beoefenaars aan hun trekken komen. Het is een mooie combinatie van ‘street’ en ‘transition'’, vertellen enkele enthousiaste jonge skaters uit Halle die nu al weten dat ze zich deze zomer niet snel zullen vervelen. . ‘Het betekent dat je hier als onervaren skater geen echte truukjes moet kennen om al sensatie te beleven. Anderzijds is de piste moeilijk genoeg voor echte ervaren skaters.’.

Door de uitbreiding van de skatepiste, werd een deel van het middenplein van de atletiekpiste ingenomen..

Of de skatepiste geen hangjongeren zal meebrengen? ‘De echte skaters zijn geen hangjongeren. Skaters komen om te skaten. Rond skatepistes hangen inderdaad soms wat jongeren rond maar die hebben meestal met de skaters niets te maken. We willen net van dat imago af’, aldus Bart Rampelbergh.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio