Zeventiger opnieuw terecht voor burenruzie

Menen -

Een 70-jarige Menenaar die vorig jaar al eens veroordeeld werd tot een voorwaardelijke celstraf voor slagen en schoppen aan zijn buren, moest zich gisteren opnieuw verantwoorden voor twee incidenten tijdens dezelfde burenruzie.

Robert C. en zijn buren leven al twee jaar op gespannen voet. De man is begin dit jaar verhuisd, naar eigen zegen omdat hij de pesterijen van zijn buren niet meer aankon. Het burengeschil kan hem echter nog duur komen te staan.

Gisteren stond hij terecht voor diefstal van een fiets en poging tot doodslag. Hij wordt ervan verdacht op 21 november vorig jaar zijn twee buren te lijf te zijn gegaan met een bijl. Volgens de buren gebeurde dat nadat de man de voorruit en achterruit van de wagen van een buur had ingeslagen met een hamer. Toen de eigenaar en de andere buur van C. door het lawaai naar buiten kwamen, ging C. naar zijn woning en kwam terug met een bijl. De buren vluchtten hun huis binnen en volgens hen sloeg de man nog een paar keer met de bijl in de deur van een buur. Deze zaak wordt pas op 22 oktober behandeld.

Voor de diefstal van de fiets van dezelfde buur waarvan hij de autoruiten zou hebben ingeslagen, riskeert hij een maand cel en een geldboete van 143 euro. Tijdens het verlof van zijn buurman brak Robert C. in de garage in en stal de fiets. Hij verstopte de fiets in de garage van zijn schoonzoon maar die bracht de fiets naar de politie.

Fiets

De verdediging geeft de diefstal toe. ‘Het valt niet goed te praten, maar niet alleen mijn cliënt is hier schuldig. De diefstal was een reactie op zaken die de buren bij hem hadden kapot gemaakt', aldus zijn advocate. Vonnis op 5 september.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio