Tax-on-web hapert door massa aangiftes

Tax-on-web hapert door massa aangiftes

Foto: rr

Tax-on-web, de online toepassing om de belastingaangifte in te vullen, werkte afgelopen weekend allesbehalve vlot. Door de toevloed aan aangiftes kampte de website van de Federale Overheidsdienst Financiën met zware vertragingen en technische problemen. Geregeld werden gebruikers halverwege hun aangifte uit het systeem gegooid. De FOD Financiën verwacht in juli nog meer problemen, klinkt het in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Juni is traditioneel de maand waarin velen nog halsoverkop hun belastingformulier moeten invullen. Steeds meer Belgen kiezen daarbij voor Tax-on-web. Zondagavond hadden reeds 1,437 miljoen landgenoten hun aangifte via dat systeem gedaan.

'Dat zijn er nu al 100.000 méér dan vorig jaar', benadrukt de woordvoerder van de FOD Financiën. Op piekmomenten kampt het systeem echter met problemen. Afgelopen weekend was het opnieuw zo ver: de server bleek vaak onbereikbaar en gebruikers werden meermaals uit het systeem gegooid. 'De enige raad die ik kan geven, is blijven proberen', zegt de woordvoerder.

Rode periodes


Tijdens de piekmomenten of 'rode periodes' moet Tax-on-web tot gemiddeld 30.000 aangiftes per dag verwerken. Volgens de woordvoerder werden al meer servers in gebruik genomen, maar kunnen vertragingen niet uitgesloten worden.

Een volgende 'rode' periode komt eraan in de week voor 17 juli. Dat is de uiterste dag waarop de elektronische aangiftes ingediend kunnen worden. De papieren aangifte moet al binnen zijn op 28 juni.

Corrigeer

MEER NIEUWS