Spaanse verdediger Miki Roqué overleden aan kanker

De Spaanse voetbalwereld is in rouw door het overlijden van de 23-jarige Miki Roque, de verdediger van Betis Sevilla. Hij stierf afgelopen weekend aan kanker in Barcelona. Ook bij de Spaanse EK-ploeg is het overlijden hard aangekomen. Wat een slecht nieuws. We verliezen vandaag een geweldig persoon en een knokker. Ik heb er geen woorden voor. Rust zacht Miki Roque’, liet Cesc Fabregas weten.

Bij Roque werd in maart 2011 kanker vastgesteld, de tumor werd na een operatie verwijderd maar nu is Roque toch bezweken aan de ziekte. ‘Hij heeft met sterkte en vastberadenheid gevochten tegen de ziekte, maar is daar nu toch aan bezweken’, laat zijn ploeg Real Betis weten.


Miki Roque was als jongere tussen 2005 en 2009 eigendom van Liverpool, in die periode werd hij uitgeleend aan Oldham en de Spaanse ploegen Xerez en Cartagena. Bij Liverpool viel hij in tijdens de Champions Leaguematch tegen Galatasaray. In 2009 trok de verdediger naar Betis Sevilla.

Kort na het bericht betuigden de Spaanse spelers hun medeleven met de familie van Roque. ‘Zeer triest nieuws. Ik wil een dikke knuffel en veel aanmoedigingen sturen naar de familie van Miki Roque. We zullen je missen’, twitterde Iniesta.

‘Een dikke knuffel voor Miki Roques familie. Ik kende hem van toen hij voor Liverpool en ik voor Manchester United speelde. Rust in vrede vriend’, reageerde verdediger Gerard Pique.

‘Wat een vreselijk bericht over Miki Roque heeft ons bereikt. Een dikke knuffel voor zijn familie en heel veel sterkte voor zijn nabestaanden. RIP’, liet Raul Albiol weten.

 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1