'Microsoft Surface niet goedkoper dan iPad'

'Microsoft Surface niet goedkoper dan iPad'

Foto: AP IMAGES FOR MICROSOFT

Wil Microsoft met zijn nieuwe tablet 'Surface' de concurrentie aangaan met de iPad van Apple, dan zal het met een goede prijs uit de hoek moeten komen. Dat is alleszins wat de experts ervan denken. Maar als de geruchten over de prijs van Surface kloppen, dan lijkt het erop dat Microsoft zijn tablet op gelijke hoogte stelt met de populaire iPad.

Volgens anonieme bronnen bij Microsoft zal het standaardmodel Surface RT in de VS 599 dollar kosten. Dat is zoveel als een iPad met 32 GB, die enkel op draadloos internet en niet op mobiele netwerken kan. Persagentschap Bloomberg wist vorige week te vertellen dat de eerste versies van de Surface ook enkel verbinding kunnen maken met wifi en niet met mobiele netwerken. Dat nieuws is - net als de prijzen - niet bevestigd. 

De meer gesofisticeerde Surface Pro (vergelijkbaar met de Ultrabook, de ultradunne en -lichte Intel-laptops) zou 999 dollar gaan kosten.

De gelekte prijzen zijn in lijn met wat Microsofts topman Panos Panay eerder deze maand zei bij de voorstelling van de Surface: dat het standaardmodel een vergelijkbare prijs zou hebben met andere tablets met 32 GB of 64 GB. Wellicht is de 599 dollar waarvan sprake de prijs van de Surface RT met 32 GB (er komt er ook een uit met 64 GB). 

De precieze datum waarop de Surface gelanceerd wordt, is nog niet bekend. Meerdere bronnen zeggen dat het standaardmodel van de tablet in oktober op de markt komt. 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees