Details over 'goedkope' Google Nexus-tablet gelekt

Details over 'goedkope' Google Nexus-tablet gelekt

Foto: gizmodo.com.au

Iedereen gaat ervan uit dat komende woensdag de Google Nexus officieel wordt voorgesteld, maar op het web circuleren nu al de details over de tablet die naar alle verwachtingen weinig zal kosten.

De website van Gizmodo Australia kwam met de details naar buiten en deed dat op basis van de documenten waarmee winkelpersoneel wordt voorbereid op de komst van de nieuwe tablet.

Google's speeltje, geproduceerd door het Taiwanese bedrijf Asus, is een 7 inch tablet die de naam Nexus 7 krijgt en zou werken met het nieuwste besturingssysteem van Android: Jelly Bean. De details over dat systeem zijn nog niet bekend. 

Er zouden twee versies van de Nexus 7 in de maak zijn: een met een geheugen van 8 GB en een met een geheugen van 16 GB. 

Het resolutie van scherm zou 1280 x 800 pixels bedragen. De batterij kan negen uur mee. De ingebouwde camera van de Nexus 7 heeft een resolutie van 1,2 megapixels. 

Al deze waarden liggen over het algemeen lager dan de meeste andere nieuwe tablets, maar dat geldt ook voor de prijs: volgens Gizmodo zou het 8 GB-model slechts 199 Amerikaanse dollar gaan kosten. Een 16 GB-model wordt voor 249 dollar op de markt verwacht. 

In die prijsklasse dreigt vooral de vergelijkbare Kindle Fire van Amazon stevige concurrentie te krijgen van de Nexus 7. Die kost ongeveer evenveel, maar werkt op een sterk aangepast (en meer rigide) Android-systeem en heeft een scherm met een mindere resolutie dan de Nexus 7.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees