‘Bierdrinkers vrijen vaker op een eerste date’

© Shutterstock

Vrijgezellen die op date gaan, kunnen er snel achterkomen of hun potentiële partner uit is op seks. Drinkt hij graag bier, dan wil hij wellicht gewoon een onenightstand. Ziet hij graag horrorfilms en/of wil hij in een woonboot leven, dan verlangt hij naar een vaste relatie. Dat toont een onderzoek van de Britse datingsite OKCupid aan.

vwh

Oprichter van de site, Christian Rudder, deed deze opmerkelijke vaststelling nadat hij de profielen en de interacties van honderd miljoen gebruikers analyseerde. Daaruit blijkt dat mannen en vrouwen die een pintje bier kunnen smaken, zo’n 60 procent meer geneigd zijn om snel de lakens te delen met een nieuwe partner dan mensen die niet van bier houden.

Hij ontdekte ook drie vragen die verraden dat de man of vrouw in kwestie op zoek is naar een vaste relatie. En die vragen gaan, in tegenstelling tot wat velen denken, niet over seks, religie of rookgewoonten. Als je aan je date vraagt of hij op een boot zou willen wonen, van horrorfilms houdt en ooit alleen gereisd heeft en hij antwoordt ‘ja’, dan is hij geïnteresseerd om iets moois op te bouwen.

Rudder suggereert ook dat de manier waarop een vrouw zich beschrijft op een datingsite iets meer zegt over haar seksdrive en zelfvertrouwen. Dames die zichzelf voorstellen als ‘goed gebouwd’, hebben doorgaans meer belangstelling in seks dan zij die zich beschrijven als ‘slank’. Tot slot merkte hij ook op dat vrouwen die niet van sport houden niet makkelijk klaarkomen, dat de relaties van fervente twitteraars niet lang duren en rijken meer te vinden zijn voor een vluggertje dan mensen die minder verdienen.

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie