UPDATE/Crevits fietst Bredabaan in

UPDATE/Crevits fietst Bredabaan in

De Bredabaan is nu volledig vernieuwd. Foto: env

Brasschaat -

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) heeft maandag fase drie van de heraangelegde Bredabaan ingefietst. Het betreft het stuk tussen de Hemelakkers en de Kapelsesteenweg. De volledige Bredabaan in Brasschaat is nu in een nieuw kleedje gestoken. De eerste fase ging in 2008 van start. 'We wilden van de inkom van Brasschaat een groene dreef maken en het autosnelweggevoel weghalen. In de middenberm zaaiden we wilde bloemen, die in augustus zullen bloeien en in het najaar worden nog lindebomen aangeplant', aldus burgemeester Dirk de Kort (CD&V).

Die negen meter brede middenberm is een doorn in het oog van Vlaams Belang. 'De middenberm is aangelegd voor een tram, die er volgens het gemeentebestuur toch niet komt. Daardoor is er geen plaats voor voetgangers en ook niet voor schuilhokjes aan de bushalten. De twee baanvakken voor auto's werden er één. Er zullen langere ochtend- en avondfiles zijn', stelt VB-fractievoorzitter Dimitri Hoegaerts.

'De schuilhokjes komen nog en voor de doorstroming van het verkeer werden slimme verkeerslichten geplaatst, die anticiperen op het verkeersgedrag', stelt burgemeester de Kort.

'De breedte van de berm is gevraagd door De Lijn om de toekomst van het openbaar vervoer niet te hypotheceren. Een voetpad op deze berm is niet aangewezen met verkeer links en rechts. Het is ook geen weg die gebruikt wordt om te wandelen of om naar de bakker te gaan', stelt schepen van mobiliteit Myriam Van Honste (Open VLD)

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio