Meulebeekse begraafplaats krijgt sterrenweide

Meulebeekse begraafplaats krijgt sterrenweide

Een deel van het schepencollege en de onderhoudsploeg van het kerkhof bij de nieuwe sterrenweide. Foto: rdh

Meulebeke -

De Meulebeekse begraafplaats onderging een metamorfose. Uniek is de sterrenweide waar doodgeboren kindjes begraven kunnen worden.

De gemeente heeft er onder meer voor gezorgd dat alles overzichtelijker is geworden. Elke bezoeker die de begraafplaats binnenkomt via een van de ingangen, krijgt meteen een van de nieuwe, glazen vitrines te zien. In die vitrines zit een plannetje van de begraafplaats, met daarbij de naam van elke overledene.

‘We hebben een landmeter elk graf laten opmeten, zodat we nu perfect weten waar wie ligt begraven', zegt schepen van Openbaar Groen Danny Bossuyt (CD&V). ‘Door dat grondplan ook in de vitrines te plaatsen, maken we het de bezoekers allemaal wat makkelijker. Het is niet altijd eenvoudig om één bepaald graf te vinden, zeker voor bezoekers die slechts sporadisch komen. Met die zoektocht willen we nu komaf maken.'

De gemeente wilde van de begraafplaats ook een groene oase maken. Daarom plaatste het wat nieuw groen op en rond de paadjes, is er een nieuwe omheining gekomen, werden nieuwe bankjes geplaatst en werd er ook een nieuwe strooiweide aangelegd.

Uniek voor deze begraafplaats is dat er nu ook een weide is waar foetussen kunnen worden begraven. ‘Mensen die een spijtig miskraam hebben gehad, mogen bij ons ook op een respectvolle manier afscheid nemen van hun kind. We hebben ondertussen al de ons omringende materniteiten laten weten dat ouders bij ons terechtkunnen, want zoiets vind je maar in weinig gemeenten.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio