Verkeer kan vrijdag weer door Kapelstraat

De kerktoren werd gezandstraald. Foto: credit

Terhagen -

De heraangelegde Kapelstraat is ingewandeld. Vrijdag kan het verkeer weer door de straat. Ook de gezandstraalde kerktoren is uit de steigers.

Met de heraanleg van de Kapelstraat in Terhagen is één van de belangrijkste weg- en rioleringswerken van deze bestuursperiode beëindigd. ‘Na een wegverzakking werd er vorige zomer al een breed talud aangelegd. Wat de weg breder en veiliger maakte. De straat werd heraangelegd en de riolering werd gescheiden en vernieuwd. Die werken begonnen begin januari dit jaar. De nieuw aangelegde rotonde ter hoogte van de Korte Veerstraat zal het verkeer afremmen. Wellicht in 2014 zal ook in de Nieuwstraat een rotonde aangelegd worden. Op termijn moeten camera's met nummerplaatherkenning het zware vrachtverkeer uit de dorpskern van Terhagen weren. Er ligt nu, langs de woningen in de Kapelstraat, ook een breed dubbelrichtingsfietspad. De aannemer schildert nog de wegmarkeringen en plaatst de verkeersborden. Vrijdag zal het verkeer weer door de Kapelstraat kunnen rijden. Wat niet langer filerijden betekent op de omleiding in Reet’, zegt schepen van Openbare Werken Geert Van der Auwera (CD&V).

Vlakbij, in de Kardinaal Cardijnstraat, is ook de kerktoren van de Sint-Jozefkerk uit de steigers. ‘In 2007 vielen leien van het dak en stenen uit de toren. Even werd er zelfs aan gedacht om de kerk af te breken. Maar er werd toch beslist de toren te restaureren. De eerste dringende fase van die restauratie is nu voltooid. De leien op het torendak werden vernieuwd, de toren werd gezandstraald en weer opgevoegd. Die werken hebben 250.000 euro gekost’, weet schepen Van der Auwera.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio