Gemachtigde opzichters krijgen diploma

Berlaar/Nijlen -

Vierentwintig personen namen uit de handen van de burgemeesters van Berlaar en Nijlen het diploma van gemachtigd opzichter in ontvangst.

Eerder dit jaar deden de burgemeesters van de twee gemeenten een dringende oproep. Er waren te weinig personen met de bevoegdheid om het verkeer te regelen aan oversteekplaatsen voor en na de schooluren.

Examen

Daarop schreven zich 24 kandidaten in voor de opleiding. Ze slaagden allen in het daarop volgend theoretisch en praktisch examen.

De veertien aanwezige nieuwe gemachtigde opzichters kregen hun diploma tijdens een officiële receptie in het gemeentehuis van Nijlen.

‘De inzet van gemachtigde opzichters is van groot belang om de verkeersveiligheid gevoelig te verhogen voor de schoolgaande jeugd’, zei de Nijlense burgemeester Paul Verbeeck (CD&V).

‘Gemachtigde opzichters helpen kinderen om veilig de straat over te steken in schoolomgevingen en op schoolroutes. Dankzij de inzet en toewijding van deze mensen, kunnen ouders hun kinderen met een gerust gemoed zelfstandig naar school laten stappen of trappen.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio