Stad wil kosten van uitbating verminderen

De Mosten vroeger dicht bij slecht weer

De Mosten vroeger dicht bij slecht weer

Er komt mogelijk een aparte toegangsprijs voor inwoners van Hoogstraten en niet-inwoners. Foto: ram

Hoogstraten -

Het stadsbestuur wil vanaf volgend jaar de exploitatie van het recreatiedomein De Mosten optimaliseren door de openingstijden sneller te laten inspelen op het weer. Ook de concessies worden vernieuwd.

De Mosten kost de stad jaarlijks 250.000 euro. Vorig jaar waren er gesprekken met een erfpachtnemer, maar het schepencollege besliste het domein in eigen beheer te houden omdat de borgstelling van de kandidaat-erfpachtnemer uitbleef.

Vanaf 2013 wil het stadsbestuur de kosten beperken en ook de inkomsten verhogen. ‘De Mosten zal bijna elke dag geopend zijn’, zegt schepen Tinne Rombouts (CD&V). ‘Het zomerseizoen loopt van eind juni tot eind augustus. Op 1 mei start het laagseizoen dat duurt tot de voorlaatste week van juni en ook de eerste twee weken van september. Dan houden we De Mosten open met eigen personeel. Tijdens deze twee seizoenen is de inkom geopend en kan men beter inspelen op goede weersomstandigheden door het domein langer open te houden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om bij slecht weer vroeger te sluiten.’

Winterseizoen

In het winterseizoen, van 15 september tot 30 april, is de toegang gratis. Bij zwemweer wordt wel inkom gevraagd. Er is een maand collectieve sluiting van 15 december tot 15 januari, behalve als het ijs dik genoeg is om te schaatsen.

‘Met deze openingsuren kunnen we tot 45.000 euro besparen bij maximaal goed weer. Een aanpassing van de toegangsprijs kan ook extra inkomsten opleveren. Mogelijk komt er wel een verschillende prijs voor inwoners van Hoogstraten en niet-inwoners’, zegt Tinne Rombouts.

Langere termijn

De concessies voor het horecagedeelte en het buitensportcentrum worden vanaf nu voor een langere termijn dan een jaar vastgelegd.

‘De grote vijver wordt een aparte concessie voor het beoefenen van watersporten. Daarnaast zijn ook gesprekken gestart over het uitbaten van themawandelingen en is er ook interesse voor mountainbike. We huren nu parking aan de overkant van de straat, maar de bedoeling is om meer parkeergelegenheid op het eigen domein te voorzien.’ Het stadsbestuur bekijkt ook de mogelijkheid of er in de zomerperiode tentenkampen voor jeugdverenigingen aan De Mosten kunnen geplaatst worden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio