Wielermuseum krijgt 725.000 euro subsidie

Roeselare -

Met het project WieMu 2.0 ontvangt het Roeselaarse museum 725.000 euro aan subsidies voor het oprichten van een bezoekerscentrum: een plaats waar wielerrecreanten en toeristen elkaar ontmoeten en kennismaken met de stad en regio.

Het WieMu moet nog meer het centrum worden van wielererfgoed en de beleving ervan. Om dat te realiseren wordt de dienst toerisme van de stad geïntegreerd in het Wielermuseum. ‘Infrastructuurwerken moeten het museum in staat stellen de collectie en de verschillende elementen van het wielererfgoed voor een ruim publiek tentoon te stellen. Het zoeken naar een synergie tussen erfgoed, toerisme, wieler- en fietscultuur vormt een van de uitgangspunten van het vernieuwde concept van het Wielermuseum', klinkt het in het persbericht.

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois en Toerisme Vlaanderen delen 14 miljoen euro uit. In onze regio is het Wielermuseum de enige die aan de kassa passeert.

‘Deze investeringen zorgen ervoor dat Vlaanderen steeds aantrekkelijker wordt als vakantiebestemming. Voor de periode 2013-2015 staat nu al vast dat er veel te beleven zal zijn. Eerst zijn er echte hoogdagen voor onze fietscultuur met de 100ste verjaardag van De Ronde', stelt de minister.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio