Veertig maanden cel voor verkrachting kleuter (5)

KEERBERGEN -

De Leuvense strafrechter heeft een 56-jarige man uit Booischot veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan drie vierde met probatie-uitstel. De vijftiger verkrachtte een vijfjarig meisje en randde haar zesjarige stiefzus aan in een caravan op een terrein in Keerbergen.

De feiten dateren van 20 november vorig jaar. De vader van de twee kinderen had de beklaagde, met een blanco strafblad, gevraagd oppas te spelen. De man stemde hiermee in en nam de kinderen mee naar de caravan. Toen de meisjes daar op het toilet zaten, riepen ze de oppas en vroegen hem zijn penis te tonen, wat de vijftiger ook deed. Daarna greep hij de jongste vast en probeerde haar te penetreren. De oudere zus moest toekijken. ‘De meisjes vroegen erom’, zei de man tijdens zijn proces. ‘Kinderen van 5-6 jaar vinden het vies wat je met hen hebt gedaan’, reageerde de rechter. ‘Ze zijn geen vragende partij.’ Een bijzittende rechter vond het opvallend dat de beklaagde krantenknipsels van verkrachtingszaken uit de Kempen verzamelde.

Voor het gedeelte van de straf met uitstel moet de veroordeelde de volgende vijf jaar een vast adres houden, zijn psychotherapeutische begeleiding verderzetten, een leerproject ‘dader van seksueel geweld’ volgen en elk contact met niet-begeleide minderjarigen vermijden. Hij mag ook geen contact meer opnemen met het slachtoffer en haar ouders.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio