Witte Molenfeesten krijgen nieuw leven

Witte Molenfeesten krijgen nieuw leven

Bram Lanoye organiseert de Witte Molenfeesten. Foto: pvl

Sint-Niklaas -

De Witte Molenfeesten zijn gered. De nieuwe organisatoren zijn cafébaas Bram Lanoye en Alpha Sound baas Marc Van Meervelt.

Bram Lanoye is bekend als cafébaas van Den Antus op de Grote Markt. Enkele weken terug maakte hij zijn politiek debuut als onafhankelijk kandidaat op de lijst van het progressief kartel (SP.A/Groen). Verder is hij al drie jaar de organisator van de ijspiste voor het stadhuis. Nu wordt Bram ook de redder van de Witte Molenfeesten.

Wat 29 jaar geleden begon als een klein wijkfeest in de schaduw van molen in de priesteragewijk, groeide uit tot een groot evenement dat een roemloze dood stierf door financiële problemen. ‘Het zou jammer zijn dat dit volksfeest zou verdwijnen', zegt Bram Lanoye. ‘Toen ik gepolst werd door burgemeester Geerts en schepen Van Peteghem (allebei SP.A) om de organisatie over te nemen, heb ik niet lang getwijfeld. Samen met Marc Van Meervelt van Alpha Sound zijn we gaan brainstormen en een van de eerste maatregelen die we namen, was de feesten te vervroegen. Die hebben nu plaats in een tent aan de Gladiolenstraat op 20, 21 en 22 juli. Daarmee ontlopen we ook de concurrentie met andere stadsactiviteiten. De feesten worden gratis.'

Programma

Vrijdag 20 juli is er om 20 uur het openingsbal met De Romantiks. Zaterdag 21 juli is er om 14 uur Kinderdisco Show, om 17 uur Travestieshow "Madamme Zaza, om 21 uur Xansation met Xandee en om 23 uur DoubleUCduck. Zondag 22 juli is er vanaf 15.30 uur Grote Schlager Parade met Stefan Edwards, Paul Severs, Ronny Lee, Lindsay, Danny Fabry, Landers Nils, Yves Segers en Kevin Kenzo, om 23uur sluiten de Witte Molenfeesten af met De Romeo's. De rommelmarkt, die traditioneel zeer veel volk trekt, blijft op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Een plaatsje kost 1,5 euro per lopende meter en reserveren kan op 0475-254.209.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio