WielrennenELITE MET CONTRACT -

Vlaamse Pijl wordt eerste rit in Driedaagse van West-Vlaanderen

Vlaamse Pijl wordt eerste rit in Driedaagse van West-Vlaanderen

Julien Vermote schreef begin maart nog de Driedaagse van West-Vlaanderen op zijn naam. Foto: VDB

Tiegem -

Enkele weken geleden raakte bekend dat Bellegem volgend jaar niet meer zou fungeren als aankomstplaats van de Driedaagse van West-Vlaanderen. Daarom ging Ichtegem op zoek naar een nieuwe partner. Al vlug werd de link gelegd met Sportverbond Oostwijk, dat op dezelfde zaterdag als de aankomst in Bellegem de Vlaamse Pijl organiseert. Deze wedstrijd voor eliterenners en beloften fungeerde al enkele seizoenen als opener van de Topcompetitie. In tegenstelling tot Bellegem zal Sportverbond Oostwijk fungeren als evenwaardige partner in een overkoepelende structuur.

De Driedaagse van West-Vlaanderen ruilt in 2013 aankomstplaats Bellegem in voor Harelbeke. Sportverbond Oostwijk, dat begin maart de Vlaamse Pijl organiseert, participeert voortaan in de organisatie van de rittenkoers. Het gaat om een volwaardig partnership met KVC Ichtegem Sportief.

Gewijzigd parcours

De Vlaamse Pijl zal dus voortaan de eerste rit in lijn van de Driedaagse van West-Vlaanderen vormen. De wedstrijd, die zijn naam behoudt, zal starten in Brugge en aankomen in Harelbeke. Het parcours wijzigt uiteraard. Het ommetje op Waalse bodem kan niet meer omdat de Driedaagse van West-Vlaanderen volledig binnen de grenzen van de kustprovincie wordt verreden. Bedoeling zou zijn om onder meer de Tiegemberg op te nemen in het parcours.

Op 1 maart 2013 wordt in Middelkerke de proloog betwist, terwijl het peloton op zondag tijdens de traditionele Omloop der Vlaamse Ardennen van Nieuwpoort naar Ichtegem rijdt.

Julien Vermote, die zondag Tom Boonen aan de driekleur hielp in Geel, reageerde enthousiast op de samenwerking tussen Harelbeke en Ichtegem. Begin maart schreef hij de Driedaagse van West-Vlaanderen op zijn naam. ‘Ik hoop dat ik me kan tonen in mijn thuisstad.’

FOTOBIJSCHRIFT: Julien Vermote schreef begin maart nog de Driedaagse van West-Vlaanderen op zijn naam.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio