Justien (11) wint tekenwedstrijd netheidscampagne

Justien (11) wint tekenwedstrijd netheidscampagne

De tekening van Justien zal te zien zijn langs de drie invalswegen naar de badstad. Foto: nmi

Blankenberge - Een tekening van de 11-jarige Justien Dewulf is de blikvanger van de netheidscampagne die deze zomer wordt gevoerd.

Voor zijn nieuwe campagne rond netheid deed schepen van openbare werken, Ivan De Clerck (Open VLD), een beroep op alle kinderen van de lagere school om een tekening te ontwerpen rond milieu.

‘Aan de tekenwedstrijd hebben 400 kinderen deelgenomen van het eerste tot het zesde leerjaar. Met die actie wil het stadsbestuur aantonen dat kinderen houden van een nette en propere stad', zegt De Clerck.

Justien Dewulf, die school loopt in de VBS St. Jozef in de Schaapstraat, werkte zo'n drie uur om haar tekening rond te krijgen. ‘Ik dacht eerst om een rij badkarren te tekenen, maar dan was mijn blad volledig vol en was er geen plaats meer voor een tekst. Ik heb dan maar een strandcabine getekend met een paar verbodsborden en zaken die je op het strand aantreft. De tekst ‘Blankenberge wordt Properberge' heb ik in verschillende kleuren aangebracht omdat die meer zou opvallen. Ik ga niet zoveel naar het strand, maar vindt het toch vies wanneer je er blikjes, sigarettenpeuken en andere troep aantreft', vertelt Justien.

Zij kwam als winnaar uit de bus voor het zesde leerjaar en kreeg daarvoor een waardebon van 25 euro. Daarboven kreeg ze als algemene winnaar een speelgoedbon van 50 euro. Van de tekening worden grote spandoeken geplaatst langs de drie invalswegen naar de badstad en handelaars krijgen affiches.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio