Drie gewonden bij ongeval met ziekenwagen

Voorwaardelijke straf voor bestuurster ambulance

Voorwaardelijke straf voor bestuurster ambulance

De ziekenwagen kwam in augustus 2011 met een harde knal tegen een boom terecht. Foto: mvn

Gistel/Torhout -

De 35-jarige Femke Druez uit Gistel kreeg dinsdag een voorwaardelijke boete van 275 euro voor het veroorzaken van een ongeval met een ambulance. Achterin lag een 90-jarige man.

Femke Druez moest dinsdagvoormiddag voor de politierechter in Brugge verschijnen De jonge vrouw werd gedagvaard door het Brugse parket omdat ze op 12 augustus 2011 een ongeval had veroorzaakt in de bocht van Wijendale in de Oostendestraat.

Ze was met de ziekenwagen van de Gistelse brandweer op weg van de Goedeboterstraat in Oudenburg waar een man onwel was geworden naar het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout. Daarbij maakte ze gebruik van haar zwaailichten en sirene. Plots verloor ze om een nog ongekende reden de controle over haar stuur en kwam met de ziekenwagen terecht tegen een boom.

In totaal raakten drie personen gewond. Naast Femke werden nog haar collega ambulancier Niels Dehaemers en de bejaardenhelpster van de 90-jarige André Deprez gewond. Om die reden werd ze nu gedagvaard. Politierechter Peter Vandamme wees erop dat hij een boete moest opleggen. Hij gaf de vrouw een voorwaardelijke straf van 275 euro.

Er kan wel niets ten laste gelegd worden van de vrouwelijke ambulancier. Ze is bij haar brandweerkorps gekend als een goed, betrouwbaar en voorzichtig chauffeur. Haar advocaat Christian De Maesschalck vroeg een milde bestraffing voor zijn cliënte. Hij kon niet begrijpen waarom deze zaak gedagvaard werd door het parket. Hij wees er op dat er mogelijk een oliespoor de oorzaak was van het ongeval, maar dit nooit door de verbalisanten opgenomen werd in hun proces-verbaal. In het kader van arbeidsongevallen werden de burgerlijke partjen al vergoed in dit ongeval.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio