Glurende agent krijgt opschorting van straf

Glurende agent krijgt opschorting van straf

Foto: eva

WAREGEM - De rechtbank in Kortrijk heeft een Waregemse wijkagent dinsdag de gunst van de opschorting verleend. F.V. stond terecht voor schending van de eerbaarheid.

Openbaar aanklager Tom Janssens was vier weken geleden hard voor F.V. 'Die man heeft het blazoen van de politiezone Mira bezoedeld', klonk het toen. Hij eiste een gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan psychologische begeleiding. De rechter verklaarde de man schuldig, maar verleende hem de gunst van de opschorting.

Van juli 2010 tot november 2011 trok de beklaagde geregeld naar zwembad De Treffer waar hij zich schuldig maakte aan voyeurisme.

'Hij begluurde andere badgasten door de bestaande gaatjes, maar toen die vaak niet bleken te voldoen boorde hij zelf ook gaten met een handboor.' F.V. kocht geregeld een toegangskaartje, maar meermaals gebeurde het dat hij zelfs geen duik in het bad nam maar enkel mensen bekeek terwijl hij zichzelf bevredigde. Uiteindelijk werd de man op heterdaad betrapt toen het zwembadpersoneel de handboormachine hoorde.

'Voor mij was dat een opluchting', vertelde de man vier weken geleden geëmotioneerd. 'Ik heb me vaak afgevraagd wat ik daar zat te doen. Wat ik deed was zielig maar ik durfde er met niemand over praten. Als wijkagent loste ik de problemen van anderen op, maar mijn eigen problemen had ik niet onder controle. Het was mijn manier om mijn zorgen te vergeten.'

De 49-jarige F.V. is 24 jaar lang een gewaardeerd en onbesproken agent geweest. De rechter legde hem een aantal voorwaarden op. Tegen de geschorste agent loopt ook nog een tuchtprocedure.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio