Tour de France 2007: De leugen van Michael Rasmussen

De video wordt geladen
De Tour ging onder massale belangstelling van start in Londen zonder uitgesproken topfavoriet. In de Alpen leek Rabobank-renner Michael Rasmussen het laken naar zich toe te halen tot hij op woensdag 25 juli 's avonds laat door zijn ploeg uit de Tour werd gezet omdat hij gelogen zou hebben over zijn verblijfplaats in juni. Zo werd Contador de nieuwe gele trui en hij zou die behouden tot op de Champs-Élysées in Parijs. Cadel Evans werd tweede in de algemene rangschikking.

Voor de Belgen kwam Tom Boonen met de groene trui naar huis en won hij ook twee ritten. Maar hij kon niet winnen in Gent, daar ging de zege naar zijn ploegmaat Gert Steegmans.

 Zodra de Ronde van Frankrijk 2012 op 30 juni in Luik op gang is geschoten, brengen we op www.sportwereld.be dagelijks een videoverslag van de laatste rit . In de aanloop blikken we vanaf nu al dagelijks terug op de laatste tien edities in een filmpje waarin je de belangrijkste momenten, de strafste prestaties en de mooiste beelden kan herbeleven. Vandaag: de Tour de France van 2007..

Corrigeer