Mama

Verrassend: tieners die vaak eten zijn slanker

Tieners die vier of meer maaltijden opnemen per dag en rustig kauwen, zijn slanker dan leeftijdsgenoten die dat niet doen. Hoeveel jongvolwassenen sporten, speelt daarbij geen enkele rol. Dat bewijst een onderzoek van het Spaanse Institute of Food, Science and Technology and Nutrition.

Wetenschappers maten het vetpercentage en de buikomtrek van bijna tweeduizend tieners uit vijf Spaanse steden. Daaruit blijkt dat een kwart van de meisjes en een derde van de jongens kampen met overgewicht. Er werd aan de proefpersonen gevraagd om hun eetgewoonten nauwkeurig bij te houden.

Hun gegevens tonen aan dat jonge mannen die niet ontbijten, een hoger vetpercentage hebben dan jongens die ’s ochtends wel eten. Opvallend is ook dat tieners die meer dan vier keer per dag eten en zowel in de voor- als in de namiddag een tussendoortje nuttigen, een kleinere buikomtrek en een lager vetpercentage hebben dan jongeren die minder eten.

Verder stelden de wetenschappers nog vast dat rustig eten een gunstige invloed heeft op het gewicht. Gulzig eten heeft dan weer het tegenovergestelde effect.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees