Met project ‘Dagboek 14-18’ Eerste Wereldoorlog beleven

Met project ‘Dagboek 14-18’  Eerste Wereldoorlog beleven

Annelies Gobert, Stefaan Gheysen, Michel Gilté en Schepen van Toerisme Jurgen Vanlerberghe (SP.A) op het Military Cemetery in Lijssenthoek. Foto: pli

Poperinge -

Het ‘Dagboek 14-18’ loodst bezoekers naar vijf unieke WO I-sites in ons land en Frankrijk. Het gaat om een nieuwe digitale applicatie over de Eerste Wereldoorlog. Om de vijf sites te ontdekken, is een nieuwe gratis digitale applicatie aaangemaakt. ‘Met Dagboek 14-18 volg je Guillaume Naylor op zoek naar het verhaal van zijn grootouders tijdens de Eerste Wereldoorlog. De gratis applicatie loodst je langs de Poperingse site Lijssenthoek Military Cemetery en langs vier Franse sites of trajecten’, verklaart Michel Gilté van Westtoer.

In het gloednieuwe interpretatiecentrum nabij Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge werd het project 'Dagboek 14-18' voorgesteld.

‘Ook op het Military Cemetery in Lijssenthoek kan je de Wereldoorlog herbeleven. ‘Dagboek 14-18 is gratis te downloaden via de Appstore en Google Play in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits’, voegt hij toe.

Nieuwe technologie

Voor afgevaardigd bestuurder Stefaan Gheysen van Westtoer is het belangrijk dat nieuwe technologieën worden gebruikt om de beleving van de oorlogssites sterker te maken voor individuele bezoekers. Het project ‘Dagboek 14-18’ is daar een mooi voorbeeld van.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio