Jarige Kiekeboes centraal tijdens spelnamiddag

Dimitri Vegas & Like Mike op affiche Dorpsfeesten

Dimitri Vegas & Like Mike op affiche Dorpsfeesten

De jongeren van KLJ Reet bouwden de grote feesttent voor de Dorpsfeesten al op. Foto: credit

Reet -

Het hoogtepunt van de 36ste Reetse Dorpsfeesten wordt het optreden van de bekende DJ-broers Dimitri Vegas & Like Mike, vrijdagavond in de KLJ-feesttent. Bij de dorpshappening zondag staat de jarige stripfamilie De Kiekeboes centraal.

Het feestweekend in de Rumstse deelgemeente Reet start donderdagavond met de After Work-party. Die fuif start om 18 uur in de KLJ-feesttent op de weide Timmermans. ‘Velen komen al op donderdag naar onze After Work-party om, samen met vrienden, bij een hapje en een drankje, het feestweekend al dansend in te zetten. Vrijdag wordt zonder twijfel het hoogtepunt. We zijn meer dan vereerd om de bekende Willebroekse DJ-broers Dimitri Vegas & Like Mike in onze feesttent te hebben’, vertelt Vincent Van den Eede van de organiserende KLJ Reet. De broers stonden vorige zomer op de mainstage van Tomorrowland en toerden anderhalve maand door Amerika en Azië, waar ze speelden in Miami, Las Vegas, Brazilië en Korea. Zaterdagavond wordt de tent omgetoverd tot een exotisch strand voor de beach party, met zwoele en zomerse hits.

Tijdens de braderie en feestmarkt, zaterdag vanaf 15 uur, vullen meer dan negentig kraampjes de straten van de Reetse dorpskern. En zondag organiseert de Reetse dorpsraad de spelnamiddag voor kinderen en jongeren. Met dit jaar het circuit ‘De Kiekeboes’, waar de stripfamilie van Merho, die dit jaar haar 35ste verjaardag viert, centraal staat. ‘Kinderen van de lagere school kunnen zich amuseren met volksspelen, op trampolines en springkastelen of bij workshops circustechnieken. Juniors (13- tot 16-jarigen) en seniors (ouder dan 16) kunnen zich individueel of in groep wagen op de rodeostier of aan de slingerbaan’, vertelt Marc Leemans van de Reetse Dorpsraad. De traditionele brooikensworp, rond 18 uur, bij de kerk, sluiten de Dorpsfeesten af. Om 20 uur stijgt zondagavond, op de weide Timmermans, nog de Kiekeboes-luchtballon op.

Een kaartje voor de After Work Party vanavond kost 5 euro. De fuif met Dimitri Vegas & Like Mike, vrijdag vanaf 21 uur, kost 7,50 euro. De beach-party, zaterdagavond vanaf 21 uur, kost 5 euro. Inschrijven en deelnemen aan het spelcircuit ‘De Kiekeboes’ kan zondag, vanaf 13.45 uur, in de Eikenstraat, ter hoogte van nummer 18. Kinderen van de lagere school betalen 3 euro. De juniors en seniors betalen 50 eurocent per spel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio