Pedofiel betast 6-jarig meisje op toilet van café

Mol -

Livinus B., een 59-jarige man uit Mol, verscheen gisteren voor de strafrechter in Turnhout. Hij wordt verdacht van aanranding van een zesjarig meisje in de toiletten van een café. B. heeft het naar eigen zeggen ‘moeilijk als het mooi weer wordt’.

De feiten dateren van begin mei. Livinius B. zou in de toiletten van een horecazaak geprobeerd hebben om een zesjarige meisje te betasten. De ouders van het kind zaten op het terras en sloegen alarm toen hun dochtertje huilend uit de toiletten kwam.

B. is eerder al veroordeeld geweest voor gelijkaardige feiten. Hij heeft het naar eigen zeggen nog altijd moeilijk als het mooi weer wordt. Zes jaar geleden viel hij een negenjarig meisje lastig in de binnenspeeltuin Circus Bruul in Geel en enkele maanden later probeerde hij hetzelfde in het ziekenhuis van Mol.

‘Reeds in 1980 werd de beklaagde geïnterneerd voor verkrachtingen’, zei procureur Peter Van der Flaas. ‘Pedofielen zijn moeilijk te behandelen. Daarom vraag ik maatregelen op te leggen om de samenleving te beschermen.’

De ouders van het slachtoffer eisen een schadevergoeding omdat hun dochter sinds de feiten schrik heeft om alleen te zijn.

De advocate van B. vroeg om een straf met probatie-uitstel. Het vonnis in deze zaak valt op 4 juli.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio