Eén jaar cel voor autovandaal

Mechelen -

Beklaagde Said A. is door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld tot een effectieve celstraf van 1 jaar na het vandaliseren van 13 auto's.

De man probeerde na de feiten te ontsnappen aan de politie en verwondde daarbij een agent.

Op 17 maart bewerkte de 38-jarige A. in een dronken bui maar liefst 13 wagens in de Koolstraat in Mechelen, waar hij ook woonde. A. zou op dat moment in de put gezeten hebben door drank- en druggebruik. Bij alle auto's stak hij een band lek, maar sommige wagens werden ook bekrast.

Wanneer de politie even later de schade kwam opmeten, bemerkte een buur de grijze Golf van de dader. Een politieman maande A. aan om te stoppen, maar die gaf meteen plankgas. Eén agent kon wegspringen, een andere werd geraakt door de zijkant van de wagen en raakte gewond aan de voet. Even verderop, in de Nattenhofstraat, botste A. tegen twee geparkeerde wagens nadat hij moest uitwijken voor een tegenligger. Hij werd aangehouden en had ook een mes op zak. Later bleek dat A. meer dan twee promille alcohol in zijn bloed had.

A. vergoedde ondertussen al enkele slachtoffers, maar heeft nog meer dan 1.000 euro schadevergoeding te betalen. Hij beloofde dat in de toekomst ook te zullen doen. A. werd ook veroordeeld tot een bijkomende geldboete van 600 euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio