Geluidsschermen aan A10 kosten stad 210.000 euro

Geluidsschermen aan A10 kosten stad 210.000 euro

De A10 krijgt geluidsschermen om overlast te beperken. Ook de overheid doet zijn duit in het zakje wat de kosten betreft. Foto: efo

Oostende -

Geluidsschermen langs de A10-autosnelweg aan de oprit in de Konterdamwijk zouden Oostende geen 850.000 euro, maar slechts 210.000 euro kosten. Dat blijkt uit een brief met berekeningen die deze week bij het stadsbestuur is toegekomen.

Burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) had de bouw van geluidsschermen op de gemeenteraad in mei nog omschreven als een dure zaak voor de stad. Hij berekende dat Oostende een kwart van de kostprijs van 3,5 miljoen euro zou moeten betalen.

‘Men zou beter de afbraak van de brug onderzoeken en nagaan wat een ‘verlaning’ van het einde van de A10 zou kosten. Dat zal goedkoper zijn’, zo vertelde Vandecasteele. Maar uit een brief blijkt dat Oostende helemaal niet zoveel moet betalen.

De geluidsoverlast langs de kant van de Dahlialaan is zo groot dat de zone op de prioriteitenlijst staat van het Vlaams Gewest en die overheid de schermen langs die zijde volledig zelf betaalt. Voor de zone langs de kant van de oude Konterdamwijk is er minder hinder waardoor er een verdeelsleutel van slechts 30 procent voor de stad wordt toegepast.

‘Het stadsaandeel wordt geraamd op 210.000 euro’, luidt het in de brief. Die wijst er ook op ‘dat een verlaning de geluidsproblematiek niet volledig zal wegnemen.’

De burgemeester was niet bereikbaar voor commentaar op de zaak.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio