Kunstwerk gebouwd voor Amoureus

Schoolkinderen bouwen enorm liefdesnest

Schoolkinderen bouwen  enorm liefdesnest

De Lommelse kinderen hebben genoeg van ruzie, geweld en armoede. Foto: kvh

Lommel -

In Lommel werd samen met zo'n 1.700 Lommelse schoolkinderen een apart kunstwerk onthuld. Speciaal voor Amoureus werd een uniek liefdesnest gebouwd.

Het Lommelse stadsbestuur heeft samen met de Stichting Charlotte van der Seijs de handen in elkaar geslagen voor een gloednieuw festival rond de liefde en vriendschap. Woensdag werd met een liefdevol kinderfestijn het officiële startschot gegeven.

‘De samenleving wordt dagelijks geconfronteerd met nieuwsberichten over familiaal geweld, pedofilie, burenruzie, kindonvriendelijkheid, milieudelicten, kansarmoede, en ga zo maar door’, zegt burgemeester Peter Vanvelthoven (SP.A). Met dit festival willen de organisatoren de aandacht vestigen op de vriendschap van mensen voor elkaar en voor bomen, planten en dieren.

‘De rode draad doorheen het festival is de reus Amoureus’, meldt Greet Poets, secretaris van de Stichting Charlotte van der Seijs. ‘Hij gaat de komende week op zoek naar een plek waar hij zou kunnen wonen met zijn geliefde, waar de mensen van elkaar houden en iedereen de juiste kansen krijgt.’ De hele week vinden er tal van activiteiten plaats. Kinderen maakten vriendschapsboeken die te bezichtigen zijn in de bibliotheek. Er is het project ‘Dichter in de tuin’. De Lommelse scholen knutselden nestkastjes waarmee kunstenaar Stijn Lauwers een groot liefdesnest bouwt op de Markt. De kinderen van de kindergemeenteraad hielpen een handje om te nestkastjes op de hangen. Het liefdesnest zal tot het einde van de zomer te bezichtigen zijn.

Op acht juli vindt er een groot slotspektakel van Amoureus plaats met straattheater, muziek, dans, choreograaf Luc Morren en topdansers Wim Vanlessen en Aki Saito.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio