rechtbank -

Achttien maanden voor aanranding dochter vriendin

BLANKENBERGE/KOKSIJDE - Johan M. (51) uit Blankenberge werd door de rechter veroordeeld tot 18 maanden cel - waarvan de helft met uitstel - wegens aanranding van de eerbaarheid van het toen twaalfjarige dochtertje van zijn vriendin.

Het kind lag tussen hem en de moeder in bed, toen hij de hand van het meisje nam, die op zijn geslachtsdeel legde en zichzelf zo bevredigde. De man verdedigde zich voor de rechter door te zeggen dat hij van niets wist en één en ander wellicht in zijn slaap gebeurde. Daar bleef het echter niet bij. De beklaagde zou het meisje vaak verrast hebben met aanrakingen op het achterwerk, de borsten en de geslachtsdelen. Hij zou haar en haar oudere zusje ook uitgenodigd hebben om boven zelfgemaakte pornofilms te bekijken, waarin onder meer de moeder van de kinderen te zien was.

De feiten speelden zich af in de toenmalige woning van het koppel in Koksijde, tijdens de grote vakantie van vorig jaar en wellicht ook daarvoor al. Johan V. moet provisionele morele schadevergoedingen betalen van 1.000 euro aan de vader van het kind en 2.000 euro aan het meisje zelf. Een geneesheer-deskundige moet de traumatische en andere schade bij het kind onderzoeken. De beklaagde heeft volgens de rechter weinig schuldinzicht en hij minimaliseert de feiten en de gevolgen. Hij werd voor de duur van vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio