Grote evenementenhal op industrieterrein Zuid

EREMBODEGEM/Aalst -

Een leegstaande hal van 4.400 vierkante meter van het vroegere fineerbedrijf Coplac op het Industrieterrein Zuid 3 wordt door de intercommunale Solva omgebouwd tot een evementenzaal. Het aanvraagdossier is verzonden naar de Vlaamse Gemeenschap.

De rest van het domein wordt gebruikt door het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu Ilva.

In de hal kunnen evenementen plaatsvinden met ofwel 4.400 zitplaatsen of zesduizend staanplaatsen. De zaal wordt in gebruik genomen eens de aanpassingswerken klaar zijn en daar wordt nueen vergunning voor gevraagd.

Er komen drie bedieningsplaatsen met tapinstallatie, voldoende sanitair en aanpassingen voor de veiligheid . ‘De vraag om zo een van de zaal in te richten komt van meerdere gemeentebesturen in de omgeving', zegt Solva-voorzitter Marc Gielens. ‘De zaal staat al vier jaar leeg. Het inrichten van een zaal op de Coplac is in vele opzichten een goede keuze. Het complex ligt dicht bij de autostrade en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Er is geen bewoning in de onmiddellijke buurt en er is een busverbinding naar het station. Eerstdaags wordt een openbare oproep gelanceerd voor de concessie. Marc Gielens hoopt dat er niet alleen interesse is uit de privé-sector, maar verwacht ook participatie van gemeenten uit de omgeving.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio