Wisselmeerderheid keurt Tragelweg goed

Wisselmeerderheid keurt Tragelweg goed

De nieuwe weg wordt de verbinding tussen de ring en het station. Foto: IF

Aalst -

Een wisselmeerderheid met N-VA en zelfs Vlaams Belang keurde het tracé voor het project Tragel goed. CD&V bleef alleen achter.

Of het dossier nu definitief kan van start gaan aan de Tragel is nog niet zeker. CD&V wou gisteren via een amendnement nog wat zekerheden inbouwen maar dat werd door een wisselmeerderheid van de tafel geveegd. Enkel schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Lysebeth stemde voor het amendement, zijn eigen collega's onthielden zich.

Harde discussie

Er ging opnieuw een harde maar ook genante discussie aan vooraf waarin Van Lysebeth fel van leer trok tegen N-VA'er Karim Van Overmeire. Nu er een keuze gemaakt is om de functies van de Tragel-site af te bakenen kan de stad het gebied ontwikkelen als een nieuw stadsdeel.

Hoofdbekommernis worden de gesprekken met de bedrijven die er nog tot 2018 vergund zijn. Het concept van de Nieuwe Tragelweg is belangrijk. Zo vormt de nieuwe weg een verbinding tussen de ring en het station en ook de toegang tot de geplande evenementenhal. Ook een vlotte bereikbaarheid van de pendelparking hangt af van de Nieuwe Tragelweg. ‘Ik hoor dan zeggen dat ik dit dossier steeds heb tegengehouden, dat is niet waar, de weg loopt gewoon door de huidige handelspanden van ondermeer Blokker en Leenbakker. Wij willen ook dat het tot een goed einde komt', aldus de schepen. ‘Het is niet normaal dat u nu nog bijsturingen doet, schande dat er zo bestuurd wordt', zei Martine De Maght (Blauw). N-VA'er Van Overmeire die geschoffeerd werd door Van Lysebeth reageerde kalm envastberaden: ‘De teneur van uw tussenkomsten heeft mij overtuigd'. Even later depaneerden NV-A en Vlaams Belang de meerderheidspartijen SP-A en Open VLD. CD&V onthield zich, alleen Van Lysebeth stemde kordaat neen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio