Vierdaagse wielertour ten voordele van kinderen met brandwonden wordt overweldigend succes

Ex-ploegmaat Rik Van Looy fietst voor goede doel

Ex-ploegmaat Rik Van Looy fietst voor goede doel

De organisatoren van de vierdaagse wielertour met Jan Van Nueten (in rood hemd). Foto: mph

Olen -

De vierdaagse wielertour die ex-profrenner Jan Van Nueten plant ten voordele van de vzw Pinocchio, wordt een succes. 'We hebben nog plaats voor een tweetal ploegen en dan zitten we helemaal vol', verklapt Jan. Het evenement vindt plaats op 22 augustus.

Olenaar Jan Van Nueten verdedigde als wielerprof de kleuren van Willem II Gazelle. Hij fietste samen met onder meer Rik Van Looy, Ward Sels en Peter Post. De doelgroep van Jan Van Nueten voor de vierdaagse zijn geoefende wielertoeristen. ‘We vertrekken in Sint-Niklaas en rijden naar Diksmuide, dag twee fietsen we van Diksmuide naar Diegem en vervolgens van Diegem naar Eupen. De laatste etappe op 25 augustus is Eupen-Herentals. Dat wil zeggen dat we zowat 150 kilometer per dag afleggen, weliswaar onderbroken door een middagpauze in een brandweerkazerne.’

De keuze van de locaties voor het middagmaal sluit aan bij het goede doel waar de winst van het evenement naartoe gaat. De vzw Pinocchio is een nationale organisatie voor kinderen met brandwonden. De voorzitter van Pinocchio is Herentalsenaar Martin Margodt, een goede kennis van Jan Van Nueten.

‘De vzw moet het hebben van giften en ik vond dat ik mijn steentje moest bijdragen. Het leed van de kinderen met die zware brandwonden grijpt me echt en ik bewonder de moed waarop ze daarmee omgaan.’

Momenteel zijnal een twaalftal gesponsorde ploegen ingeschreven. Een ploeg bestaat uit een vijftal renners met een ex-sporter als kopman. Het geheel wordt professioneel omkaderd met motards, masseurs, fietsherstellers en bezemwagen.

Pedaalridders

‘Sven Nys heeft het peterschap over het evenement aanvaard en hij zal ook meefietsen’, weet Jan Van Nueten. ‘Gedurende de ronde zullen we meerdere bekende namen in het peloton hebben. Ook een delegatie van de pedaalridsters van Ludo Dierckxssens uit het VT4-programma hebben hun deelname toegezegd.’ De firma's die een ploeg sponsoren legden daarvoor ruim 5.000 euro op tafel. Individuele deelnemers betalen 500 euro. ‘Uiteraard moet ook de kledij, het eten, de overnachtingen in hotels, en nog zoveel meer betaald worden, maar het staat nu al vast dat we op het einde van de ronde een mooi bedrag aan Pinicchio kunnen overhandigen’. Van Nueten maakt zich ook sterk dat het geen eenmalig evenement wordt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio