Bij afkeuring RUP wilde logistiekgigant magazijnen huren

Katoennatie komt niet door plan BMT-site

Boechout -

De gemeenteraad keurde het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de BMT-site definitief goed. De mogelijke komst van Katoennatie is daarmee definitief van de baan.

De gemeenteraad boog zich maandag drie uur lang over de toekomst van de gemeente. Concreet ging het over het lokaal woonbeleidsplan, de opstart van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de inplanting van meergezinswoningen en over het definitieve RUP voor de BMT-site. De gemeente wil met het woonbeleid een antwoord bieden op de vraag naar meer woningen en verschillende woningtypes voor onder andere kleine huishoudens, nieuw samengestelde gezinnen en oudere inwoners. Omdat Boechout deel uitmaakt van het randstedelijk gebied en Vremde van het buitengebied, besliste de gemeente om een RUP op te maken voor de inplanting van meergezinswoningen.

‘Iedereen wil het landelijk karakter van onze gemeente bewaren, dan moeten we er ook naar handelen’, zei bevoegd schepen Ria Van Den Heuvel (PRO).

Stephan Vanrooy (Open VLD) vindt het plan in tegenspraak met de evolutie naar kleinere gezinnen en de vergrijzing.

Het RUP van de BMT-site werd aangepast nog aangepast: het aantal bouwlagen wordt verlaagd, het aantal toegestane woningen wordt op 295 gebracht (waarvan 10 procent sociale woningen) en de grootte van de handelszaken wordt beperkt tot 750 vierkante meter. Albert Mariën (Open VLD) vreest toch voor een ‘mobiliteitsinfarct’.

Na de stemming, waarop de oppositie zich onthield, en Jan Verelst (LDD) tegenstemde, verraste burgemeester Koen T'Sijen (PRO): ‘Dankzij de onthouding kunnen we verdergaan met dit project.’

‘Als het niet was goedgekeurd, was er een plan B, waarbij Katoennatie kandidaat was om de magazijnen te huren voor 230.000 euro per jaar. Het aantal vrachtwagens in de dorpskern zou dan forsteonemen.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio