Voor het eerst meerderheid vrouwen op CD&V-lijst

Voor het eerst meerderheid vrouwen op CD&V-lijst

Foto: if

BORNEM -

Maandagavond stelden CD&V-voorzitster Liesje Pauwels en burgemeester Luc De boeck de ploeg voor waarmee ze in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen stappen.

‘Het zijn moeilijke jaren geweest, maar we rollen niet ruziënd over de grond, zoals sommigen beweren. Integendeel, we zijn door alle tegenkantingen hechter geworden’, klinkt het. Daarmee verwijzen ze naar schepenen Paul De Ost en Werner Meskens, die afgelopen jaar beslisten de partij te verlaten en om als onafhankelijke schepenen te zetelen.

Een andere opvallende afwezige op de lijst is schepen voor Milieu en Landbouw Frank Schelfhout. ‘Ik moest de keuze maken tussen mijn bedrijf en de politiek, het viel niet meer te combineren. Ik blijf de partij achter de schermen wel steunen’, vertelt Schelfhout.

‘Iedereen gelukkig’

Naast lijsttrekker De boeck, Liesje Pauwels en schepenen Greet De Bruyn, Dirk Hoofd en Bernadette Boeykens staan er nog dertien nieuwe en negen bekende namen op de lijst. Voor de eerste keer komen er meer vrouwen dan mannen op, wat bij het publiek op een groot applaus kon rekenen. ‘Het is niet gemakkelijk geweest afgelopen jaren, maar ik ben gelukkig met onze ploeg’, zegt De boeck. ‘‘Iedereen gelukkig’ wordt dan ook onze slogan dit jaar’.

Check de hele kandidatenlijst op de verkiezingspagina van Bornem.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio