Gemeentehuis wordt verwarmd met opgehaald snoeihout

Bouw nieuw gemeentehuis kan dit najaar starten

Bouw nieuw gemeentehuis kan dit najaar starten

Het nieuwe gemeentehuis wordt opgebouwd rond twee patiotuinen. Foto: ero

Bierbeek -

Vanavond beslissen de gemeenteraadsleden over de aanbesteding van het nieuwe gemeentehuis dat gebouwd wordt naast het vrijetijdscentrum De Borre. De werken starten in het najaar.

Het nieuwe gemeentehuis van het Gentse bureau 360 Architecten wordt een open en licht gebouw, opgebouwd rond twee patiotuinen. Rondom de eerste gelijkvloerse patiotuin bevinden zich met de bevolkingsdienst, de dienst grondgebiedszaken en de informatie- en toeristische dienst, de meest publieksgerichte kantoren. Alle bestuurlijke functies worden gegroepeerd rond de tweede patiotuin. Op de verdieping krijgt de raadzaal een prominente positie, met uitzicht op de dorpskern en het omliggende landschap. De raadzaal sluit aan op een ruim dakterras en groendak. Op deze verdieping maakt een langgerekte foyerruimte de verbinding met De Borre en met de vergaderruimtes en de tentoonstellingsruimte.

Het wijkpolitiekantoor krijgt een aparte toegang vanaf de bovenparking in de Speelpleinstraat en is uitgerust met zes ondergrondse parkeerplaatsen voor de dienstvoertuigen. Er komen enkele kleine aanpassingswerken aan De Borre. Het verouderde sanitair wordt vernieuwd.

Het nieuwe gebouw wordt verwarmd met het opgehaalde snoeihout in een biomassaketel. In de zomer wordt de binnentemperatuur laag gehouden door een combinatie van natuurlijke nachtventilatie en grondbuizen. Het gebouw wordt zeer goed geïsoleerd waardoor het ambitieuze E-60 peil wordt gehaald.

De prijsoffertes worden verwacht tegen september 2012. De werken kunnen aanvatten in het najaar van 2012 en zullen 1,5 jaar duren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio