Wachtlijst nummerplaten dreigt nog langer te worden

Om de achterstand bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) weg te werken, heeft de FOD Mobiliteit besloten om medewerkers uit alle provincies naar Brussel te halen. Daardoor zullen de loketten in de regio twee dagen per week gesloten zijn en is het niet mogelijk om daar een nummerplaat aan te vragen.

De medewerkers die de loketten bemannen, zijn ongerust. ‘Terwijl de achterstand in Brussel weggewerkt wordt, loopt die op in de provinciale kantoren van de DIV', zegt een van hen. ‘We kunnen enkel hopen op veel klachten van onze klanten en verzekeraars, omdat het management niet naar ons luistert.'

Onder andere vanuit de kantoren van Oostende, Kontich en Alken moeten de medewerkers twee dagen per week naar Brussel. De kantoren in Zwijnaarde en Harelbeke wisselen medewerkers uit om elk twee dagen te kunnen sluiten. ‘Om de administratie in Brussel te komen versterken en om de achterstand in te halen', is de officiële uitleg van de FOD Mobiliteit.

Om te voorkomen dat de wachtrijen door de sluitingsdagen van de loketten nog langer worden, roept de DIV nog eens op om nummerplaten via het internet aan te vragen. ‘Het bespaart u tijd en laat onze medewerkers toe om de ingewikkelde dossiers te behandelen', zegt de woordvoerster.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees