Deze tien bands zetten gegarandeerd de weide in vuur en vlam

Dit mag u niet missen op Rock Werchter

Dit mag u niet missen op Rock Werchter

Foto: PhotoNews

Rock Werchter pakt ook dit jaar uit met een dijk van een affiche. Maar niet alleen headliners zoals Pearl Jam of Red Hot Chili Peppers staan garant voor een feestje. Voor wie in de knoei raakt met uurschema’s of niet kan kiezen tussen optredens: wij lijsten tien bands op die u zeker moet zien.

* Blink-182

De onderbroekenhumor, naaktloperijen en ruwe skatepunk zijn sinds het titelloze album uit 2003 ingeruild voor een meer volwassen geluid en dito imago, maar de fans zijn gevolgd. Blink-182 staat na al die jaren nog steeds op scherp.

(donderdag, main stage, 19.20 uur)

* Skrillex

Als artiest ben je tegenwoordig enkel hip als de Amerikaanse dubstep-producer Skrillex een van je nummers door de mangel haalt. Maar ook de man zijn eigen werk beukt genadeloos op de luisteraar in. Vergeet die vooroordelen over het geluid van huishoudtoestellen. Bangarang!

(donderdag, pyramid marquee, 1 uur)

* Garbage

Zelfs wie eind de jaren negentig piepjong was, kent kleppers als ‘Stupid Girl’ en ‘Paranoid’. Daarna ging het bergaf met Garbage, maar het in mei verschenen ‘Not your kind of people’ was de start van een tweede jeugd. Dat de band met Shirley Manson kan uitpakken met een pittige frontvrouw, is mooi meegenomen.

(donderdag, the barn, 19.45 uur)

* Katzenjammer

(vrijdag, the barn, 16.15 uur)

* Mastodon

Hoezo, wakker worden met koffie? Wij verkiezen een flinke snuif Mastodon. De combinatie van hardcore, metal en grunge is bij tijden zweverig, maar meestal snoeihard. En dan hadden we het nog niet over de talrijke jazzinvloeden. Lef hebben, heet dat.

(vrijdag, main stage, 14.10 uur)

* Lana Del Rey

‘A self-styled gangsta Nancy Sinatra’, zo noemt Lana Del Rey zichelf. De cijfers heeft ze alvast mee: haar debuutalbum ‘Born to die’ belandde in zeven landen meteen op de eerste plaats in de hitparade. Na enkele belabberde liveoptredens kwamen de zangcapaciteiten van het ‘Video games’-hitwonder onder vuur te liggen, maar oordeelt u vooral zelf. 

(vrijdag, the barn, 20.15 uur)

* The xx

De Britse indiegroep The xx weet verdomd goed hoe een bloedgeil nummer te schrijven, getuige onder meer ‘Basic space’ en ‘Islands’. Onze tip: ga de band nu bekijken, want in september komt de tweede plaat ‘Coexist’ uit en zal de hype niet meer te stoppen zijn. 

(zaterdag, main stage, 21.35 uur)

* Regina Spektor

De Russisch-Amerikaanse Regina Spektor betovert evenzeer als ze weet te verrassen. Ballades worden vaak ruw onderbroken voor een rondje beatboxen en de dame durft zelfs de hele tijd één lettergreep herhalen. Spektor heeft het pit waar het veel singer-songwriters aan ontbreekt.

(zaterdag, pyramid marquee, 22.30 uur)

* Dropkick Murphys

Wie zei dat doedelzakken en banjo’s niet sexy kunnen zijn? De Dropkick Murphys uit Boston kruiden de folksound met snoeiharde punk. Tijdens hun energieke optredens gaan de biertjes vlot over de toog en wordt het hele publiek een beetje Iers.

(zondag, main stage, 16.20 uur)

* Die Antwoord

Zuid-Afrikaanse rap en techno met een flinke geut satire. Het bestaat en het heet Die Antwoord. Zangeres Yolandi Visser zichzelf op het podium uitroept tot onvervalste ‘rich bitch’, dat belooft vuurwerk.

(zondag, pyramid marquee, 17.35 uur)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees