Colruyt is hoogvlieger op Brusselse beurs

De beurzen slaagden woensdag eindelijk nog eens in mooie winsten. In Brussel, waar de Bel20 met 1,58 procent steeg tot 2.139,61 punten, blonk vooral het aandeel van de retailgroep Colruyt uit.

 

Het gespreksonderwerp op de markten was de Europese top die donderdag en vrijdag plaatsvindt in Brussel. Een drukke top, want ondertussen hebben vijf landen uit de eurozone al gevraagd om noodhulp.

Bovendien blijft de rente in een reeks landen almaar stijgen. Ook in Italië, waar premier Mario Monti al liet weten dat hij zonder een duidelijk signaal de top desnoods tot zondag zal rekken. Monti heeft het vooral moeilijk met de stugge houding van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Indien die het been stijf houdt, dreigt Monti er zelfs mee het ontslag van zijn regering aan te bieden.

Euronext Brussel

In Brussel maakte Colruyt het mooie weer. Het aandeel van de retailer steeg met zo maar even 12,39 procent tot 33,61 euro. Dat had alles te maken met de publicatie van de resultaten over het voorbije boekjaar, waarin Colruyt met een nettowinst van 342,9 miljoen euro de verwachtingen moeiteloos klopte.

AB InBev tufte 1,19 procent hoger tot 58,52 euro. Het aandeel van de brouwerijgroep blijft profiteren van het bericht omtrent een volledige overname van het Mexicaanse Grupo Modelo, de eigenaar van het bekende biermerk Corona.

De financiële waarden mochten niet klagen. Vooral KBC presteerde sterk en won 5,37 procent op 15,59 euro. Verzekeraar Ageas hield het bij een stijging met 1,13 procent tot 1,35 euro. Bij de schaarse verliezers kalfde staaldraadgroep Bekaert 1,02 procent af tot 17,51 euro.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees