Seks & Relaties

Aan deze vooroordelen hebben vrouwen een hekel

Aan deze vooroordelen hebben vrouwen een hekel

Foto: Shutterstock

Er bestaan veel stereotypes over vrouwen, het ene al hardnekkiger dan het andere. Wij zetten vijf vooroordelen op een rij waaraan de meeste dames een gloeiende hekel hebben. Je doet er dus goed aan om deze onderwerpen niet aan te kaarten tijdens een date.

'Vrouwen zijn niet grappig'
Neen? Dan heb je wellicht nog nooit van Tina Fey of Emma Stone gehoord, twee actrices die menig bioscoopbezoeker de slappe lach bezorgen.

'Vrouwen houden het meest van shoppen'
Echt niet. De mode-industrie mikt op vrouwen en er bestaat geen twijfel over dat de outfits van actrices in populaire series veel geld kosten. Dat betekent echter niet dat alle vrouwen elk weekend naar de winkelstraten trekken.

'Vrouwen zijn niet geïnteresseerd in sport'
Ok, de meeste vrouwen streven misschien niet naar een carrière als die van Kim Clijsters en zitten niet graag naast hun partner om naar een voetbalmatch te kijken. Maar stellen dat vrouwen niet van sport houden is overdreven. Of onder welke categorie valt zumba, yoga, joggen, wandelen met de hond anders?

‘Het is die periode van de maand’
Veel dames zijn het beu dat elke negatieve emotie opgehangen wordt aan de periode van hun maandstonden. Voor alle duidelijkheid: vrouwen sparen hun gevoelens niet op tot ze ongesteld zijn.

'De biologische klok tikt bij elke vrouw'
Een man die hiervan overtuigd is, moet dringend met wat meer vrouwen praten. Veel dames willen liever eerst wat reizen of een interessante carrière uitbouwen voor ze aan nakomelingen beginnen te denken. Niet elke vrouw is dus geprogrammeerd om een gezin te stichten.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees